گزارش روزانه بازار سهام؛
رشد بورس متوقف شد
روز یکشنبه (۱۱ آذرماه) شاخص کل بورس با افت ۱۵ هزار واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۹۹ واحدی قرار گرفت.
به گزارش فولادترند به نقل از «آتیهآنلاین»، در دومین روز معاملاتی بازار سهام در هفته جاری شاخص کل بورس با افت ۱۵.۵۱۳ واحدی در محدوده دو میلیون و ۳۹۹ هزار واحدی قرار گرفت. همچنین امروز شاخص کل هموزن اما با رشد ۱.۰۰۶ واحدی در محدوده ۷۶۹ هزار واحدی ایستاد. این درحالیست، امروز دامنه بورس با محدودیت منفی و مثبت سه درصدی روبرو شد.
در جریان داد و ستدهای بورس تهران، ۱۷.۴ میلیارد ورقه سهم طی ۴۰۲ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۰.۹ هزار میلیارد تومان معامله شد و نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، صنایع ملی مس ایران، پتروشیمی پارس و بانک ملت بیشترین تاثیر منفی و نمادهای صنعتی و معدنی چادرملو، پالایش نفت تهران، فولاد خوزستان و سایپا بیشتر تاثیر مثبت را بر روی شاخص کل بورس داشتند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز با رشد ۱۶ در محدوده ۲۳ هزار واحدی قرار گرفت. در فرابورس نیز ۸.۲ میلیارد ورقه اوراق بهادار طی ۱۹۴ هزار نوبت معاملاتی به ارزش بیش از ۱۲.۴ هزار میلیارد تومان مورد داد و ستد قرار گرفت و نمادهای پتروشیمی مارون و سرمایه گذاری مالی سپهرصادرات بیشترین تاثیر مثبت و نمادهای سنگ آهن گهرزمین، ایرانخودرو دیزل، خدمات بندری سینا، صبا فولاد خلیج فارس و تجلی توسعه معادن و فلزات بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص فرابورس گذاشتند.
این درحالیست که روند کوتاه مدت شاخص کل صعودی است. همچنین روند کوتاه مدت شاخص هموزن نیز صعودی است. امروز نمادهای کوچک و متوسط تقاضای بیشتری به نسبت نمادهای شاخصساز داشتهاند. ارزش معاملات خرد عدد ۷۸۴۵ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که نسبت به میانگین هفتگی، ۱۹ درصد کاهش داشته، اما نسبت به میانگین ماهانه، افزایش قابل توجهی نداشته است
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱۵۱۸ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز ۲۵۰ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است. این دومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از سهام خارج میگردد.
برآیند معاملات صندوقهای درآمد ثابت نیز در یک هفته گذشته حاکی از ۱۰۷۲ میلیارد تومان خروج نقدینگی حقیقی از این صندوقها است. خروج نقدینگی از این صندوق میتواند نکته مثبتی برای بازار سهام باشد. اما صندوقهای درآمد ثابت امروز شاهد ۲۴۸ میلیارد تومان ورود نقدینگی بودهاند.
ارزش صفهای خرید ۸۷۸ میلیارد تومان است که کاهش ۲۲۶ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی را نشان میدهد. این در حالی است که ارزش صفهای فروش با افزایش ۸۴ میلیارد تومانی نسبت به میانگین هفتگی، در محدوده ۴۲۰ میلیارد تومان قرار دارد.
بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۸۴۵ میلیارد تومان (۱ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای بانکی با ارزش معاملات ۶۹۷ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات ۵۳۳ میلیارد تومان (۰.۸ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
گروه منسوجات با ارزش معاملات ۲۰ میلیارد تومان (۱.۶ برابر میانگین هفتگی) بیشترین ارزش معاملات را نسب به میانگین هفتگی داشته است. پس از آن گروه کانههای فلزی با ارزش معاملات ۵۲۲ میلیارد تومان (۱.۵ برابر میانگین هفتگی) و گروه خدمات فنی با ارزش معاملات ۱۱۳ میلیارد تومان (۱.۲ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
حدوده ۲۳ هزار واحد قرار گرفت. در فرابورس نیز ۸.۲ میلیارد ورقه اوراق بهادار به ارزش بیش از ۱۱.۳ هزار میلیارد تومان دادوستد شد.
کارشناسان بازار سهام معتقدند، بهطور تاریخی بورس از دو محل، با رشد P/E همراه شده است. اول آنکه دلار نیما و قلههای جدیدی که فتح میکند، همواره موجب سقفشکنی بورس تهران شده، به عبارتی دیگر، شاخص کل بورس از محل رشد قیمت دلار، از قلههای تاریخی عبور میکند.
دوم هم اینکه کاهش نرخ بهره سبب سرریز پولها به بازار سهام خواهد شد.اکنون بازار با رشد قیمت دلار و نگاهی بر کاهش نرخ سود، امنیت بالایی را در فضای سرمایهگذاری در بورس احساس میکند. پیش بینی میشود از این محل، بورس بازدهی واقعی بالایی را برای سهامداران خود خلق خواهد کرد.
همچنین سهامداران وزن بالایی را به گزارشهای ۹ ماهه خواهد داد؛ چراکه صورتهای مالی پاییز، به لحاظ بنیادی میتوانند حاشیه سود بالاتری را نسبت به تابستان و بهار گزارش کنند. چراکه افزایش نرخ دلار سطح درآمد صنایع بورسی وارد کانال جدیدی کرده است.
از سویی در سال های گذشته نیز بازار سهام برای عبور از سد محکم ۲.۵ میلیون واحدی تلاشهای بسیاری کرد.بارها شاخص کل بورس تا این سقف تاریخی رفت و موفق نشد تا از این مقاومت روانی عبور کند. محدوده ۲.۵ میلیون واحدی، سد بتنی محکمی شده است که به نظر میرسد با حمایت حقیقیها، برای اولینبار بورس آمادگی شکست این سد را خواهد داشت.
بازار سهام با حمایت دلار و کاهش نرخ بهره و همچنین عوامل بنیادی متعدد در صنایع مختلف بهویژه خودرو، برای مقابله با مقاومت اردیبهشت سال قبل، تجهیز شده است. درصورتیکه این حمایتها پابرجا بماند، احتمالا بورس برای سدشکنی صرفا به یک نقدینگی تازه نفس احتیاج خواهد داشت. به لحاظ تکنیکال سطح قیمتها بسیار پایین است و بسیاری از سهامداران حقیقی تمایل زیادی برای خرید سهام به این قیمت ها دارند.