گندله

تولید جهانی 100 میلیون تن آهن اسفنجی در سال 2018

 تولید جهانی 100 میلیون تن آهن اسفنجی در سال 2018

ایران دومین تولیدکننده آهن‌اسفنجی

به‌ گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فولادترند»، در سال 2018 حدود 100 میلیون تن آهن اسفنجی در جهان تولید شد. بررسی منطقه‌ای تولید آهن اسفنجی در سال 2018 نشان می‌دهد که سهم کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا از تولید، حدود 47.2 میلیون تن است. همچنین کشورهای آسیایی و اقیانوسیه با تولید حدود 29میلیون تن و کشورهای آمریکای لاتین شامل مکزیک و کشورهای حوزه کارائیب با 10میلیون‌تن، دیگر تولیدکنندگان بزرگ آهن اسفنجی در سال 2018 به‌شمار می‌روند.
به‌ گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «فلزات‌آنلاین»، در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۰۰ میلیون تن آهن اسفنجی در جهان تولید شد. بررسی منطقه‌ای تولید آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ نشان می‌دهد که سهم کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا از تولید، حدود ۴۷٫۲ میلیون تن است. همچنین کشورهای آسیایی و اقیانوسیه با تولید حدود ۲۹میلیون تن و کشورهای آمریکای لاتین شامل مکزیک و کشورهای حوزه کارائیب با ۱۰میلیون‌تن، دیگر تولیدکنندگان بزرگ آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ به‌شمار می‌روند.

تولید آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ نسبت به سال گذشته آن حدود ۱۵ درصد افزایش داشت. از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ میزان تولید آهن اسفنجی در جهان ۳۸ درصد افزایش یافت که بیشترین میزان افزایش از سال ۱۹۸۵ است. کشورهای هند، ایران، روسیه، عربستان سعودی و مکزیک پنج تولیدکننده برتر آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ هستند که در مجموع حدود ۷۴ میلیون تن آهن اسفنجی تولید کردند.

همچنین در این سال بیش از ۱۱ میلیون تن آهن اسفنجی گرم (HDRI) که مستقیما در کوره‌های قوس الکتریکی جهت کاهش مصرف انرژی و افزایش بهره‌وری استفاده می‌شوند و حدود ۹ میلیون تن بریکت گرم (HBI) تولید شد.

بهره‌بـــرداری از ظرفیت‌های جدیــد تولیــد آهن اسفنجی به ویژه در ایران و بازگشت بسیاری از کوره‌های دوار احیا بر پایه زغال‌سنگ به تولید در هند از عوامل افزایش تولید آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ است. تولید آهن اسفنجی DRI در هند در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۸ میلیون تن گزارش شد و این کشور را در صدر تولیدکنندگان آهن اسفنجی در جهان قرار داد و تخمین زده می‌شود که ۳۰ درصد از کل آهن اسفنجی و بریکت گرم تولید شده در هند در سال گذشته به واحدهای فولادسازی دیگر منتقل شده است. حدود ۲۰ میلیون تن از آهن اسفنجی تولید شده در هند به‌روش احیا با زغال‌سنگ در کوره‌های دوار و حدود ۸میلیون تن آن به‌وسیله احیا با گاز طبیعی تولید شد که نسبت به سال گذشته به ترتیب ۳۵ و ۸ درصد افزایش داشت.

ایران بیش از ۲۵٫۷ میلیون تن آهن اسفنجی با استفاده از گاز طبیعی تولید کرد و این امر سبب شد تا ایران را در رتبه اول تولیدکننده آهن اسفنجی بر پایه گاز قرار گیرد. ظرفیت آهن اسفنجی DRI ایران نسبت به دهه قبل ۳٫۵ برابر رشد داشت و تا پایان سال ۲۰۱۸، حدود ۳۰ واحد فعال احیا مستقیم در ایران وجود داشت و حداقل ده‌ها واحد دیگر نیز در مراحل مختلف ساخت‌و‌ساز قرار داشتند.

روسیه، سومین تولیدکننده بزرگ آهن اسفنجی DRI و HBI در سال ۲۰۱۸ است که با ۱۳درصد افزایش نسبت به سال ۲۰۱۷، حدود ۷٫۹میلیون تن آهن اسفنجی تولید کرد. این افزایش تولید به‌دلیل افزایش ظرفیت واحدهای میدرکس جدید است که ظرفیت تولید ۱٫۸میلیون تن HBI را در سال دارند. عربستان سعودی نیز با تولید ۶ میلیون تن آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ توانست جایگاه مکزیک با تولید ۵٫۹۷ میلیون تن را از آن خود کرده و در رده چهارم تولیدکنندگان این محصول قرار گیرد. سهم تولیدکنندگان بزرگ آهن اسفنجی از تولید در سال ۲۰۱۸ در نمودار ۱ نشان داده شده است.

مصر نیز به جمع کشورهایی پیوست که در سال ۲۰۱۸ بیش از پنج میلیون تن آهن اسفنجی تولید کرده‌اند و این میزان تولید تقریباً دو برابر تولید آهن اسفنجی ۱۰ سال گذشته این کشور است.

تولید آهن اسفنجی DRI امارات متحده عربی نیز همچنان در حال افزایش است و این کشور تنها ۸ سال پس از ورود به این صنعت توانست ۳٫۷۸ میلیون تن آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ تولید کند. همچنین میزان تولید آهن اسفنجی ونزوئلا در سال ۲۰۱۸ به کمتر از یک میلیون تن رسید که کم‌ترین میزان در ۴۰ سال اخیر است.

در میان روش‌های مختلف تولید آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸، میدرکس پرکاربردترین روش بوده، به‌طوری‌که حدود ۶۳٫۵ درصد از تولید آهن اسفنجی را به خود اختصاص داده است. بعد از میدرکس، روش‌های کوره دوار و اچ وای ال (HYL) به‌ترتیب با سهم ۲۰٫۲ و ۱۵٫۵درصدی دیگر روش‌های پرکاربرد به‌شمار می‌روند. تولید جهانی آهن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ بر مبنای روش تولید در نمودار ۲ نشان داده شده است.

روسیــه با صــادرات ۴ میلیـــون تــن آهـــن اسفنجی در سال ۲۰۱۸ بزرگ‌ترین صادرکننده این محصول در جهان است و پس از روسیه، ترینیداد و توباگو با ۱٫۵ میلیون تن آهن اسفنجی CDRI به ایالات متحده آمریکا، دومین صادرکننده بزرگ این محصول به‌شمار می‌رود. کشورهای ایالات متحده آمریکا و بحرین هر یک با صادرات بیش از ۹۰۰ هزار تن و مالزی، ونزوئلا و ایران نیز با صادرات بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تن دیگر صادرکنندگان بزرگ درسال ۲۰۱۸ هستند. لازم به ذکر است که صادرات آهن اسفنجی ایران به‌دلیل فشارهای دولتی بر واحدهای فولادسازی مبنی بر استفاده از محصولات سنگ آهن داخلی، رو به کاهش است.

همچنین از میان ۴۸ کشور واردکننده CDRI و HBI در سال ۲۰۱۸، حدود ۲۰ کشور بیش از ۱۰۰ هزار تن آهن اسفنجی وارد کرده‌اند. ایتالیا و ایالات متحده آمریکا هر یک با واردات ۱٫۷ میلیون تن و ۱٫۵ میلیون تن آهن اسفنجی بزرگ‌ترین واردکنندگان این محصول در سال۲۰۱۸ در جهان هستند.

منبع: فلزات‌آنلاین

فولادترند
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x