بازگشت سنگآهن به کانال ۱۰۰ دلاری پس از رشد ۱۱ دلاری قیمت میلگرد
قیمت سنگ آهن در معاملات هفته جاری به کانال ۱۰۰ دلار به ازای هر تن بازگشت، این افزایش قیمت همزمان با رشد ۱۱ درصدی قیمت میلگرد و تزریق ۹۵۸.۴ تریلیون یوانی نقدینگی در سیستم بانکی چین بود. این اتفاق دومین تزریق نقدینگی بزرگ از بانک مرکزی به بانکهای چین از سال ۲۰۰۴ تا کنون بود.
به گزارش فولادترند به نقل از ایراسین، افزایش تقاضا در معاملات آتی میلگرد در شانگهای با صعود دوباره قیمت سنگ آهن به محدوده ۱۰۰ دلار به ازای هر تن همراه بود. قیمت سنگ آهن در نخستین معاملات سال ۲۰۲۵ کانال ۱۰۰ دلار را از دست داد و تا ۹۷ دلار برای هر تن کاهشی شد ولی در اواسط هفته جاری همزمان با افزایش ۱۱ دلاری قیمت میلگرد، سنگآهن نیز صعودی شد. دادهها از افزایش نسبی تقاضا برای سنگآهن در روزهای اخیر خبر میدهد، چینیها به طور سنتی در این بازه زمانی بر ذخایر سنگآهن خود میافزایند تا در تعطیلات سال نو چینی سطح تولیدات را بالا نگهدارند با این حال مؤسسات مالی بسیاری به خصوص بانکها در گزارشهای سالانه چشمانداز ضعیفی برای کاهش قیمت سنگآهن در سال ۲۰۲۵ تخمین زدند.
شرایط بد اقتصاد چین به خصوص در بخش املاک همچنان پاشنه آشیل بازار سنگآهن است. قرار بود بانک مرکزی چین سقف تسهیلات را افزایش دهد ولی خبری از عملی شدن این وعده نیست. اگرچه در طرف مقابل تقاضا برای تسهیلات نیز در چین کاهش یافته است. گزارشها نشان میدهد تقاضا برای وامهای جدید در چین طی سال ۲۰۲۴ به کمترین مقدار طی ۱۳ سال اخیر رسید.
تقاضا برای وامهای جدید در چین طی سال ۲۰۲۴ تنها ۱۸.۰۹ تریلیون یوان بود. خانوادهها ۲.۲۵ تریلیون یوان وام جدید دریافت کردهاند این کمترین مقدار در یک دهه اخیر است، رقم وام شرکتها نیز از ۱۳.۶ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۳ به ۱۰.۱ تریلیون دار در سال ۲۰۲۴ رسید و وامهای کوتاه مدت خانوارها که محرک اصلی خرید و سرمایهگذاری است به سطح ۴۷۳ میلیارد یوان یعنی پایینترین مقدار از سال ۲۰۰۸ تا کنون سقوط کرد. با این وجود بانک مرکزی چین هفته گذشته در عملیات بازار باز ۹۵۸.۴ میلیارد یوان به سیستم بانکی این کشور تزریق کرد. برخی از تحلیلگران این اقدام بانک مرکزی چین را در جهت تقویت تسهیلات و تحریک تقاضا در بخش مسکن تعبیر میکنند.
تزریق نقدینگی توسط بانک مرکزی به سیستم بانکی این کشور در هفته گذشته دومین تزریق گسترده از سال ۲۰۰۴ به بعد بود. این اقدامات به تعبیر برخی از کارشناسان احتمال ارائه یک بسته حمایتی قوی برای بخشهای داخلی این کشور طی روزهای آینده را تقویت میکند و همین مسئله با افزایش تقاضا برای برخی از محصولات به ویژه سنگآهن همراه شد. با این حال آغاز به کار دولت جدید آمریکا و احتمال دور جدید جنگ تجاری با چین پیشبینی آینده را سختتر میکند. بازار سنگ آهن در طول ۱ سال گذشته با کاهش تقاضای سنگینی مواجه بود و همین مسئله دلیلی شد تا قیمت سنگآهن بارها به کانال ۹۰ دلار به ازای هر تن سقوط کند.